Музикално-двигателното възпитание заема голямо място в живота на детето от пред училищна възраст и е едно от най-емоционалните и силни средства за възпитателно въздействие върху тях. Музикалното възпитание допринася за внасянето на бодрост и красота в ежедневния живот на децата, техните игри, бит и труд.

 

MTV ТАНЦИ

Програмата по MTV танци на спортна академия „Том и Джери” включва професионално обучение от първокласни хореографи. Елементи от различни стилове музика, като хип хоп, поп, R&B, диско денс, хаус денс, крънк и други развиват както гъвкавост, така и по-добри линии и извивки на тялото, ритмичност, танцови умения,  правилно дишане, артистичност. Правилно построеното музикално възпитание има голямо значение и за физическото развитие на децата. Музиката създава добро и радостно настроение, тонизира детския организъм и активизира детските движения. Музикалните игри и танци допринасят за физическото укрепване на децата и за развитието на техните основни движения, правят ги по-точни и по-плавни, децата привикват да ги изпълняват в определен интервал от време. Танцът развива музикалността и изучава неограничените възможности на тялото за движение – контакт – импровизация – работа с партньор и в екип. Добрата техника позволява по-голяма изразителност, повече творчество и повече възможности за необятното детско съзнание.

 

БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ

В уроците по Народни Танци се прилага специално разработена програма за обучение  на българските народни танци и съобразена с възрастта на децата. Вашето дете ще изучава, както народни хора от различните фолклорни области на България, така и танци на известни български хореографи.
По време на обучението си, децата ще имат възможност да покажат на сцена своите умения в областта на народния танц.

 

ЛАТИНО  ТАНЦИ

Латино танците са с произход от Латинска Америка. Терминът латино танци има две значения,  „соушъл танци“  и  „бални танци“. В определението латино танци влизат ча-ча-ча, румба, самба, салса, мамбо, данца, меренге, тумба, бачата, кумбиа, болеро. Латино танците са комбинация от движение, емоция, страст и много добро настроение и усмивки.

 

По време на часовете по танци на Спортна Академия „Том и Джери” детето придобива следните качества:

•    формиране на интерес към музикалното изкуство;
•    развитие на музикално-сензорните усещания (за височина, трайност, сила, тембър) и основните музикални способности- музикален слух и метроритмично чувство ( ладово чувство, музикално-слухови представи, двигателни реакции);
•    ориентиране в пространството при изпълнение на игри и танци;
•    формиране на музикално-естетически вкус, умение и навици за ритмичност, координация, изразителност при игровите изпълнения и танците;
•    формиране на творческо отношение към музиката;
•    възпитаване на нравствено-естетически чувства чрез музиката и движенията и др.
“Танцът – изкуство. Тялото – инструмент. Научи се да свириш на инструмента и овладей изкуството.”  Деби Дии